Наградиха победителите в конкурса за най-добро домашно вино

Десетки граждани се включиха в празника, който Община Търговище организира за Игнажден на площад „Независимост“. Програмата започна с изпълнения на коледарската група на Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“, с пожелание към всички съграждани за здраве и благоденствие.

Бяха отличени и победителите в конкурса за най-добро домашно вино за 2019 г. Те бяха определени от професионална комисия от технолози, в състав: инж. Соня Раденкова, инж. Стефан Панайотов и Светослав Пенчев.

В категорията „Червено вино“ наградата е присъдена на Светлан Савов от Търговище, за произведеното от него вино от сортовете сира, памид и мерло. В категория „Бяло вино“ наградата отиде при Илия Георгиев от село Съединение. Виното е направено от бяло десертно грозде. Наградите връчи зам.-кметът инж. Митко Панайотов.

Винотека „Безо“ пък избра да поощри Румен Ангелов от Търговище за собствено произведеното грозде и поддържането на сортовете: памид, димят, хамбургски мискет, липа, отел и афуз.

Общо 19 производители, сред които и 6 дами от цялата община се включиха в конкурса за най-добро домашно вино. Те са от град Търговище и селата Драгановец, Стража, Буховци, Съединение, Макариополско и Бистра, както и от квартал Въбел. В рамките на празника бе проведена и кулинарната изложба на постни ястия „Трапезата на Бъдни вечер“, в която се включиха 23 участници.

С празника, който в народната традиция бележи началото на коледните празници, Община Търговище и лично кметът д-р Дарин Димитров пожелават на всички съграждани светла и споделена Коледа.

Снимки и информация: Община Търговище

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>