Набират средства за нов спортен комплекс в Търговище

Дарителска кампания за изграждането на нов спортен комплекс за деца и семейства започна в Търговище. Инициатор е спортен клуб “Киарра”, който в края на миналата седмица официално представи груповите занимания, които предлага на деца и възрастни. Тържеството постави началото на новия проект на клуба, след като десетки гости се присъединиха към призива на треньора Зорница Златева и вместо подаръци и цветя дариха средства за разширяването на базата за спорт и танци.

В момента “Киарра” използва зала в Дома на науката и техниката, която е изцяло оборудвана за най-модерните тренировки по джъмпинг фит и степ аеробика. В същата сграда на приземния етаж клубът има намерение на изгради новия си комплекс в помещение, което и близо 200 квадрата и може да приеме групови тренировки на деца и родители. За ремонта му са нужни над 10 хиляди лева, предоставени под формата на парични средства или дарения на строителни материали и оборудване.

“Вече има няколко фирми, които се отзоваха на призива ни и ще се включат в ремонтните дейности. Други бизнесмени лично дариха средства за начинанието. Благодаря на всички тях, както и на участниците в групите, които ме подкрепиха. Не мога като човек отдаден на спорта, да не се радвам, когато в последните няколко години се забелязва, че все повече хора, включително деца и младежи се завръщат в залите, за да тренират. Идеята ни е да организираме групи, в които заедно да тренират деца и родители. Така възрастните ще станат пример за по-малките и ще ги възпитават да обичат спорта.”, заяви Зорница Златева. Пред гостите тя анонсира, че през следващата година планира да създаде група за хип-хоп танци за ученици, както и да предлага в Търговище едни от най-модерните спортове.

Три групи от спортен клуб “Киарра” демонстрираха пред гостите заниманията по степ аеробика, зумба и джъмпинг фит.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>