Монтиран е пешеходен светофар на ул. „Хаджи Димитър“ в Търговище

Пешеходен светофар монтира Община Търговище на ул. „Хаджи Димитър“, в близост до детска градина №2 „Осми март“. Той е изграден с дарителски средства от компанията за производство на стъкло „Тракия глас България“. Изричната воля на дарителя е светофарната уредба да бъде монтирана на това място.

Светофарът ще регулира потока от пешеходци в района и е с бутонна система на управление. Така, при отсъствие на пресичащи граждани, движението на  автомобилите, идващи от пазара, няма да бъде спирано. Времевият интервал за пресичане е 15 секунди.

На близо 40 метра преди пешеходната пътека пък е поставен и светодиоден предупредителен знак, указващ наличието на светофар.

В капиталовата програма на Община Търговище са заложени и близо 60 000 лв. за изграждането на светофарна уредба на кръстовището на бул. „Трайко Китанчев“ и бул. „Сюрен“,  където трафикът в пиковите часове на деня е изключително интензивен.

Информация и снимки: Община Търговище

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>