Масажът – здраве и достъпен лукс

По Коледа се обръщаме към себе си и заедно с празненството на душата се стремим да се погрижим добре и за тялото. Затова сме ви подготвили нещо различно – релаксиращо и  хубаво. Ще ви срещнем с една жена, която може да сбъдне всичките ви (по)желания за здраве и дълголетие. При това, ще го направи с удоволствие – за нея и за вас.

Антония Иванова е чаровна дама,  която посреща с усмивка всеки, прекрачил прага на Козметичен център Belleza. Тя е масажист и преди да акостира в луксозния салон е обиколила с кораб целия свят. Разговаряме с нея в приветливата обстановка на козметичния център.

Здравей, Тони! Благодарим ти, че отделяш време за интервю в краткия промеждутък от натоварения график.

Как човек решава да се посвети на тази професия – тя призвание ли е или избор?

Всичко започна през 2007 година. Имах огромното желание да пътувам и открих възможността кандидатствах в СПА академията в Лондон. Така срещнах своята мечта и  в следващите десет години работих на луксозни круизни кораби. Имах шанса да съм служител в най-голямата компания в света – “Steiner”. Там компромиси и оправдания нямаправиш каквото се иска от теб. В началото се противиш, но после разбираш, че това е печелившата формула и е добре да я следваш. Тогава си успешен и имаш възможност да израстваш професионално.

Как реши да се завърнеш в родното място?

Причината да се върна в Търговище е моят син Роберто. Той в момента е на възраст, когато трябва да съм до него. Жената е преди всичко майка и после професионалист. Това е мисия. Знаех, че мога да правя щастливи хората, и че те заслужават някой да се погрижи за тялото им. Но, за да се грижиш за другите, трябва да се погрижиш и за себе си.

Като всяка работа и тази е изморителна, но ще ви изненадам като кажа, че умората е повече психическа, отколкото физическа. Отговорността към клиента е голяма.

Точно исках да попитам за хората, които те търсят. Желанията и изискванията на българите различни ли са от тези на чужденците?

Не, не бих казала, че са по-различни. Много добро впечатление ми прави, че българите отделят все повече внимание на масажа – осъзнават, че той е не само удоволствие, а и здраве. Имам редовни клиенти, които идват всяка седмица, тук са още от първия ми работен ден и досега не са ми „изневерили“. А най-хубавото е, че стават все повече. Тези хора промениха очакванията ми.

А какви очаквания имаше?

Тъй като масажът не е от най-евтините удоволствия, смятах че ще бъде трудно. Оказа се, че не е така. Клиентите много бързо оцениха качеството на масажите и започнаха да водят свои приятели, познати. Често ми казват, че имам златни ръце – за мен това е голям комплимент. Очарована съм и им благодаря!

Какъв вид масажи харесват клиентите в различните части на света?

През последните 10-15 години СПА индустрията заема челни места по търсене и печалба. Стресът в ежедневието ни е неимоверен! Набляга се на детокс масажи, включващи маска на тялото и масаж – общо 2 часа.  Много търсени от чужденците са и масажите с горещи камъни.

Тук, в България, по-кратките, частични масажи са предпочитани и това е добре. За тялото е по-важно масажът да се прави по-често, защото така постигаме максимален ефект. По-добре два пъти в месеца за частичен масаж, отколкото веднъж на два месеца за цялостен.

В момента клиентите ми търсят най-много релаксиращи масажи. Те действат на кожа, лимфна система, кръвообращение, тонус, подобряват душевното състояние на хората и т.н.

Благодарим ти за това интервю! Надяваме се скоро да се срещнем за по-дълъг разговор.

Прочетете и

Нещо хубаво

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>