Къщички за птици поставиха в парка Борово око

6 къщички за птици бяха поставени на дърветата на централната алея в парка „Борово око“ днес. Инициативата е на децата от образователна школа „Усмивки“ и се реализира с подкрепата на Община Търговище и БКС.

Къщичките бяха сглобени от обучаващите се в школата 35 деца, с помощта на служителите на БКС. В дейностите се включиха учители, родители и представители на местната администрация. Кметът д-р Дарин Димитров също се включи в акцията. Той поздрави децата за тяхната ангажираност.

„Вие сте чудесен пример как всеки един от нас, може да допринесе за опазването на природата и на различните видове, както и за по-приветливия вид на местата за отдих и почивка. Това е общият ни дом и всички заедно трябва да се грижим за него“, каза д-р Димитров.

Инициативата се реализира в рамките на провеждащата се в образователния център екоседмица под наслов „Защо е важно да пазим града ни чист?“. Целта е да покаже, че опазването на парковите и градски пространства е отговорност на всички  граждани.

През август ще се състои и съвместна акция на образователната школа, Община Търговище и БКС, за почистване на спортната площадка в района на Дома на науката и техниката.

Информация и снимки: Община Търговище

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>