Конкурс за най-красиви градинки в Търговище

По повод “Седмицата на Земята” в Търговище обявиха конкурси за най-привлекателно околоблоково пространство и за еко двор, съобщиха организаторите от общинската управа.

В надпреварата за най-чисто междублоково простваство може да участва всеки, който полага грижи за облагородяването на площите около жилищната си сграда. Оценяването на обектите, участващи в конкурса, ще бъде на 16 април от комисия от експерти на Община Търговище. Наградите за победителите са парични. За първо място са предвидени 200 лв., за второ 150 лв. и 100 лв. за трето място.

В конкурса на тема “Нашият еко двор” могат да участват всички училища и детски градини на територията на община Търговище, които поддържат чист и естетически вид на дворното си пространство и възпитават децата в дух на отговорност за опазване на околната среда. Записването за участие е до 13 април, а комисия ще посети обектите в периода 17-19 април. Наградите за първите трима са предметни.

Победителите ще бъдат обявени на празничен концерт, посветен на “Седмицата на Земята”, на 20 април.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>