Коледен базар в Търговище

Община Търговище подготвя празнични прояви в дните преди Коледа

Традиционният коледен и новогодишен базар в Търговище се открива на 10 декември и ще продължи до 4 януари следващата година, информираха от местната управа. Определените места са на ул.„Цар Симеон” (Цветарска улица) и алеята към Драматичния театър.

Желаещите да участват в базара ще имат възможност да наемат открити или закрити свободни площи. За втора поредна година на алеята към Драматичния театър ще бъдат разположени 10 коледни павилиона, с големина от 4 кв.м. Таксата за ползването им се заплаща на контрольорите към Общинското предприятие „Социални и охранителни дейности”. Заявления се приемат в Центъра за административно обслужване до 7 декември 2018 г.

Търговците ще могат да продават само стоки, свързани с коледните и новогодишни празници, като печатни произведения, украса, сурвакници, сувенири, детски играчки, подаръци и други.

Община Търговище подготвя и празнична програма за всеки от дните от 17 до 21 декември. Тя ще започва малко след 17 часа, на открита сцена пред Драматичния театър и ще включва музикални и танцови изпълнения на състави от Търговище. Проявите ще допринесат за празничната атмосфера и коледния дух в района на базара. Пълната програма ще бъде обявена в началото на декември.

Снимка: Елина Нинова

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>