Кампания за осиновяване на кучета провеждат в Търговище

Общинският приют за кучета продължава кампанията за осиновяването на изоставени животни. По време на панаирната седмица  е отворен пункт, който се намира срещу Художествена галерия „Никола Маринов“. Там може да се намери подробна информация за дейността на приюта и чакащите осиновяване кучета.

Още в първия ден на инициативата е осиновено куче от приюта, съобщиха от общинската администрация. Своя нов стопанин очакват още 89 от обитателите на временния дом за изоставени четириноги любимци. Други 15 са осиновени от началото на годината.

Община Търговище и Районното полицейско управление молят гражданите за съдействие, повече активност и непримиримост при случаите на изоставяне на кучета, тъй като само за 5 дни има 26 малки, които са изхвърлени на различни улици в града.

Последният случай е от тази сутрин, когато граждани са станали свидетели на оставянето на кашон със 7 мъничета в района на ул. „Първи май”. Очевидците са подали сигнал до Общинския приют.

Другите случаи на изхвърлени малки кученца са на улиците ”Цар Симеон”, „Цар Освободител”, ул. ”Раковски” и пред БКС.

Част от животните са прибрани от представител на природозащитна организация, други са приютени временно от работещи в приюта, тъй като там няма клетки за малки кученца и условията не са подходящи за тях.

Общинската управа на Търговище апелира гражданите да проявяват нетърпимост и да реагират. Сигнали за изхвърляне на улицата на четириноги се подават на телефоните на дежурните в Общината и полицията. Търсят се и осиновители на изоставените кученца.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>