Италиански лекари поздравиха ученици от Търговище

Останаха очаровани от топлото посрещане и гостоприемството

Специални подаръци получиха четиримата ученици от Първо СУ „Свети Седмочисленици”, които записаха аудио книга с приказки за незрящи деца.  Изненадата им поднесе лично председателят на Български пациентски форум Иван Димитров. Той пристигна в областния град с част от екипа си и с италианските си партньори д-р Винченцо Мукария и Росария Оддо. Те се запознаха с носителите на тазгодишната награда „Смело сърце“ – Асен, Елис, Ивайла и Мервин.

„Тук съм, за да поздравя лично тези млади хора и да им пожелая да запазят ентусиазма си, да бъдат все така всеотдайнии да помагат на нуждаещите се“, каза Димитров и добави, че наред с учението, те трябва да се стремят да останат добри хора.

От своя страна учениците споделиха, че участието в доброволческата инициатива им е помогнало да опознаят себе си и да създадат много нови приятелства. След това, те запознаха гостите с най-интересните забележителности на Търговище и заедно разгледаха училищната база в Първо СУ „Св.Седмочисленици“.

Италианските лекари останаха впечатлени от видяното и споделиха, че Търговище е красив град с много гостоприемни хора.

На тръгване си пожелаха нови вдъхновяващи срещи с талантливите ученици.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>