Искат от образователния министър допълнителна ваканция в Търговище

Общинските пътища са проходими при тежки зимни условия, но не се препоръчва пътуване.

Кризисният щаб към Община Търговище иска удължаване на дървената ваканция в региона. Учениците, които вече са в двудневна извънредна почивка да си останат у дома до края на седмицата, настояват от щаба за борба със зимната стихия. Експертите считат, че пътищата в областта ще останат труднопроходими и опасни за придвижване на деца и в следващите дни. Понеже лимитът за ваканции, разрешени от кметовете вече е изчерпан, чака се разрешение от образователния министър.

На проведеното преди час заседание беше потвърдено, че няма населени места без ток и вода в общината, съобщават от пресцентъра й. Хляб ще бъде доставен в с. Кошничари от с. Росина. Доставките до другите населени места са подсигурени. Всички пациенти на хемодиализа са транспортирани до болницата. На 6 бездомни лица е осигурен подслон в Общинския кризисен център.

Прекратява се предоставянето на услугата „Топъл обяд“ до края на седмицата. Тя ще бъде възстановена на 6 март, вторник.

Общинските пътища са проходими при тежки зимни условия, но не се препоръчва пътуване. Има затруднения с националната второкласна и третокласна пътна мрежа, която се обработва.

На територията на града работят 10 машини и 3 роторни снегорина на БКС. С предимство се почистват тротоарите около детските заведения и спирките на градския транспорт.

Снимка: Филип Маринов

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>