Иновативни училища от Търговище и Хисаря обмениха добри практики

Учители и ученици от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ посетиха Хисаря, където споделиха опит и добри практики в обучението. Обменът със СУ „Христо Смирненски“ се осъществи в рамките на националната програма „Иновации в действие”, съобщи директорът на търговищкото училище Севдалина Зафирова.

Партниращите образователни институции се възползваха от възможността да популяризират своите идеи и да ги демонстрират на място в избраното училище партньор. Посещенията бяха планирани като диалог между съмишленици, които търсят нови пътища към различното образование. Работните срещи протекоха и като връщане назад в историята и културата на двата града.

При гостуването си в Търговище, в началото на месеца, педагозите от Хисаря разгледаха природните и културните забележителности на града, посетиха “Мисионис” и Велики Преслав. И обратно – хилядолетната история на Хисаря и богатството на града – минералната вода, бяха представени от домакините, разказа още Зафирова.

По време на тридневните визити се проведоха и открити уроци по български език, история, здравно образование и английски език.  В представянето на иновативните практики участваха учители и експерти от РУО.

Предстои изготвянето на съвместен продукт от мобилността – обща презентация и електронни уроци. Целта е популяризиране на иновациите.

Първо СУ “Св. Седмочисленици” е най-старото училище в града и едно от първите в страната, които работят по програмата за иновативните училища – вече три години.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>