Изложба живопис на Огнян Георгиев събра гости и приятели в Търговище

Над 50 живописни платна подреди в комплекс „Белият кон и Рай“ край Търговище художникът Огнян Георгиев. „Морски срещи“ включва колекция от специално подбрани картини, вдъхновени от морето, природата и есента.

Варненският художник е прочут с морските си пейзажи и се приема еднакво добре от публиката както в родния си град, така и тук, в Търговище.

„Светлината и морската стихия са вратите, през които влизаме в пъстрия, дълбок и предизвикателен свят на един художник, който отваря погледа и сърцето ни към вечните въпроси на заобикалящия ни свят. И го прави с цвят и усмивка.“, каза по време на откриването изкуствоведът от галерия „Арт Маркони“ Ваня Маркова. По думите й Оги е съвършеният медиатор между природата и хората. Той така се е слял с любовта си към природата, че ръката му изографисва с един замах детайлите.

Художникът избра необичайно място за експозицията на „Морски срещи“– комплекс „Белият кон и Рай“– и това бе достатъчно, за да привлече вниманието на публиката. Съчетанието на хотелския интериор и ярките петна на живописта, блеснали от специално насочените към тях светлини, въздействаха предизвикателно и много от гостите си тръгнаха с „парченце“ от изкуството на твореца.

Картините на Огнян Георгиев не се задържат в изложбените зали. Той е изключително търсен от колекционери и ценители и им предлага по две изложби всяка година.

Снимки: Николай Лилов и Деян Герговски

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>