Започна обновяването на парк Борово око

Започна ремонт на най-посещавания парк на Търговище – “Борово око”. Зоната се обновява от екипи на Общинско предприятие „Флора”, съобщиха от местната администрация.

В момента се извършва асфалтиране на централата алея на парка. Освен рехабилитация на настилката, се изграждат и три нови градински пространства, всяко с площ от 16 кв.м в центъра на алеята. Там ще бъдат монтирани малка сцена и седящи места, с височина, подходяща за деца на възраст до 6 години. Предвидена е и възможност за озвучаване, за да се провеждат различни детски спектакли и представления.

На централната алея ще бъдат поставени нови пейки, както и нова чешма, която ще има и специално обособено място за домашни любимци. Предстои преасфалтиране и на т.нар. Алея на занаятите, където се провеждат част от културните прояви в седмицата на Традиционния пролетен панаир. Това разясни на строителната площадка в парка директорът на „Флора” Асен Чакъров.

Моето “Борово око” 

Общинското предприятие ще обнови и настилката около езерото „Борово око“. Старите каменни плочи ще бъдат подменени с нови. Екипи на предприятието премахват по предписание опасни тополи в района. Дейностите се извършват след издадена експертна оценка от ландшафтния архитект на Общината, че дърветата са стари и представляват непосредствена опасност за премиващите в близост граждани. На мястото на премахнатите ще бъдат засадени нови върбови дървета. 

Всички ремонтни дейности по обновяването на емблематичния за Търговище парк се извършват в зависимост от метеорологичните условия и ще продължат и през следващата година. 

Припомняме, че Община Търговище, още в началото на този мандат монтира осветителни тела в парка и започна монтирането на камери за видеонаблюдение. Следващата година ще бъдат поставени допълнителни камери в обновените зони.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>