Започна изграждането на „пробива Катрафилов”

В Търговище започна строителството на инфраструктурен обект за 1,5 млн. лева. Първата копка за изграждане на т.нар. „пробив Катрафилов“ бе направена днес, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Оттам уточниха, че по проекта е заложено изграждане на свързващото трасе, между централната част на града с двата големи жилищни квартала „Запад” 1 и 2.

Ще бъде направен нов пробив между ул.”Каравелов” и ул.”Петлешков” с дължина 197 метра. Другият участък от новото трасе е от 127 метра и е между ул.”Петлешков” и бул.”Трайко Китанчев”. Там е предвидено изграждането и на два паркинга с общо 57 места.

ka

Предстои да се направи рампиране на кръстовището на „Трайко Китанчев” с платното на бул.”Сюрен”, като се скосят бордюрите за осигуряване на безопасен достъп. По цялото трасе ще бъдат положени нови настилки със съответните отводнителни съоръжения и маркировки.

Пробива Катрафилов

През август ще стартира и работата по проекта за градската инфраструктура по Оперативна програма „Региони в растеж”. Дейностите, в размер на 5,5 млн. лв., обхващат някои от най-амортизираните улици в Търговище, 35 дка в кв.”Запад” 2 и направата на кръгово на кръстовището на „Митрополит Андрей”.

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>