Започна гласуването в конкурса “Търговище днЕС”

Общо 20 ученици се включиха в конкурса за фоторазказ на тема “Търговище днЕС”. 14 от тях са от V до VIII клас, а 6-ма са от IX до XII клас, съобщиха организаторите на инициативата от общинската управа. Всички, заявили желание, са допуснати до участие.

На сайта на местната администрация започна публично допитване за определяне на победителите. Гласуването в анкетата ще се осъществи до 7 май. Творбите, събрали най-голям брой гласове ще бъдат класирани от 1 до 3 място във всяка от двете възрастови групи.
Резултатите ще бъдат официално обявени на 11 май. Награждаването ще се състои в Деня на Търговище – 14 май, когато е и откриването на 241-и пролетен панаир “Изложение” – Търговище.

Класиралите се на първо място в двете възрастови групи ще спечелят компактни дигитални фотоапарати. За заелите второ място са предвидени дигитални фоторамки, а за трето – карти памет за фотоапарат. Всички отличени ще получат и книга за фотографията, допълват организаторите.

Община Търговище обяви конкурса на 11 януари във връзка с председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Целта е да се приобщи младото поколение към живота на града и да се подкрепят ученическото творчество и креативност.

Гласуването е ТУК.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>