Европейската комисия отличи проект на Първо СУ

Европейската комисия отличи Първо СУ „Свети Седмочисленици” в Търговище за постигнати високи резултати по програма Еразъм +. Признанието дойде след проект за иновативно обучение. Той носи името “Активна, атрактивна и интерактивна европейска е-математика” и се реализира в партньорство със седем училища от Германия, Естония, Италия, Испания, Литва, Португалия, Франция и Хърватия.

През двете години работа, училищата създадоха и работиха по електронна платформа за обучение по математика. Тя е насочена към ученици между 13 и 19 г. и е базирана в интернет.

Натрупаният опит и постигнатите резултати са квалифицирани от европейските експерти като „успешна история”, а проектът вече е в категорията „Примери за успех”. От тях опит черпят и други училища в ЕС, които искат да се развиват и да прилагат иновативни подходи в образованието. Освен това проектът е анонсиран на европейско ниво като източник на вдъхновение за други образователни организации. Изборът се прави въз основа на строги критерии за качество, уместност, резултати и въздействие на местно, регионално, национално и европейско равнище.

Специалистите от дирекция “Образование, младеж, спорт и култура” на Европейската комисия изпратиха писмо със специални поздрави и благодарности до екипа, работил по проекта. Експертите подчертават високата ангажираност на педагозите към въвеждането на иновации в образованието, ентусиазмът и висококачествената му работа.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>