Драма, поезия и ужаси „превзеха“ Първа гимназия

Дрескодът на вечерта е: готика и английски език

Мрак и зловещи сцени завладяха Първо СУ „Св.Седмочисленици“. Но не като част от криминална хроника, а като урок по английска литература, проведен на езика на Едгар Алан По. Именно сцени от неговото творчество бяха пресъздадени от деветокласниците от профил Природни науки.

Те успяха да се потопят в епохата на американския романтизъм като рецитираха в оригинал най-известното стихотворение на американския автор – „Гарванът“.

Стихотворението е публикувано за пръв път през януари 1845 година и носи на автора си световна слава. Свръхестествената история разказва как в една тъмна нощ безименният разказвач е посетен от мистериозен говорещ гарван, който грачи „Никога вече!“

Младежите споделиха и някои любопитни факти, доказващи пророческите способности на писателя.

А публиката имаше възможност да направи оригами фигури на гарвани.

Напрежението в залата достигна връхната си точка по време на драматизацията на разказа „Издайническо сърце“. Единадесетокласниците от Природоматематическия профил показаха завидно творческо майсторство и идейност по отношение на концепцията и рекламните материали, както и изключително добра подготовка по английски език.

Вечерта, посветена на Едгар Алан По се реализира по идея на учителите по английски език Светла Радева и Радомира Маринова.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>