Драматичният театър в Търговище ще получи 72 000 лева от Министерството на културата

Драматичният театър в Търговище ще получи 72 000 лева от Министерството на културата. Парите ще бъдат използвани за проектиране на основен ремонт на културната институция, каза при посещението си в областния център днес заместник-министър Амелия Гешева пред БТА.

“Драматичният театър в Търговище е отличник в областта на сценичните изкуства – като постановки и като приходи. Важно е в този момент да бъде подкрепен”, каза Гешева в присъствието на директора на театъра Петър Петров, на кмета на града Дарин Димитров и на областния управител Митко Стайков.

По думите на Петров, това е ключов проект, тъй като сградата на театъра не е ремонтира от 1969 г. и има крещяща нужда от обновление. Той благодари за одобрението на проекта и подчерта, че Търговище вече 20 години е домакин на международния фестивал на спектаклите за деца “Вълшебната завеса” /който бе открит вчера/ и на фестивала “Големия театър в малкия град”, който традиционно събира почитатели на Мелпомена. Той определи предстоящия ремонт като “животоспасяващ” както за сградата, така и за театъра като изкуство.

Кметът Дарин Димитров припомни, че община Търговище всяка година заделя пари за двата театъра в града, което е поредния знак за грижа към културата. А институциите в годините са се утвърдили като стожери на културата.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>