Двете средни училища събраха над 15 хил. лв. в помощ на Християн

Двете средни училища в Търговище успяха да съберат над 15 хил. лв. в помощ за Християн Христов, който страда от тежко заболяване и има нужда от лечение в чужбина. Момчето е ученик във Второ СУ „Проф. Никола Маринов” и е талантлив цигулар. Неговите съученици и учители подеха благотворителна  кампания с призив към хората вместо да купуват цветя за първия учебен ден да дарят парите. Така в гимназията събраха 7 хил. 314 лв.

Към апела им се включи и Първо СУ „Свети Седмочисленици” Те също поставиха специална кутия за дарения. В нея се натрупаха 7 хил. и 700 лв. И останалите училища се включиха с по-дребни суми и така крайната сметка надхвърли 15 хил. лв.

Заедно с това има и много дарения директно в сметката на Християн. Парите ще стигнат на момчето да замине за Турция, където има уговорен преглед с професор. Освен това ще има възможност да направи и всички необходими изследвания, за да открият какво всъщност е заболяването му.

Християн страда откакто е на седем години и досега в България не са успели да му поставят диагноза.

  1. Цанка Илиева says:

    Браво за реализираната идея!
    Но авторът на статията да си редактира заглавието!Съобразно информацията в нея по-правилно е:”Две от средните училища…”

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>