Женският отбор на Първо СУ „Свети Седмочисленици“ се класира на трето място в традиционния Осмомартенски турнир по футбол на малки врати. Дамите от училището загубиха полуфинала от колегите си от ПГИИ „Джон Атанасов“ след драматична среща, приключила с минималното 1:0.

В битката за 3-то и 4-то място, учителите от „Свети Седмочисленици“ се изправиха срещу отбора на Антоновското СУ “Св.св.Кирил и Методий“. В редовното време не се стигна до попадения в двете врати, затова зрителите затаиха дъх при изпълнението на дузпи.

Опитният страж Дияна Борисова опази вратата суха, което гарантира категоричната победа и бетонира Първо СУ на третото място. Адмирации за добрата игра и точните попадения при дузпите заслужава и голмайсторът Даниела Стойкова.

След финалната среща, селекционерът Мариян Хараланов поздрави дамите за добрата игра и коментира:

„Доволен съм от играта на дамите. За краткото време на подготовка успяха да вникнат в същината на играта. Заедно с това показаха добра форма и хъс в съревнованието“.

Първо и второ място в турнира заеха съответно Спортно училище „Никола Симов“ и ПГИИ „Джон Атанасов“ Търговище.

Организатори и спонсори на събитието са РУО Търговище и Българският футболен съюз с представители Елка Станчева и Валентин Вълчев. Официален гост на събитието бе и областният управител Митко Стайков.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>