Гергана от Търговище е новият лауреат на Националната олимпиада по Български език и литература

Ученичка от Търговище е победител в националния кръг на олимпиадата по Български език и литература. Дванадесетокласничката Гергана Радославова Пейчева от Първо СУ „Св. Седмочисленици” получи отлична оценка и бе удостоена със звание лауреат за блестящото си представяне, съобщи преподавателят й по БЕЛ Диана Рунчева.

Сред  явилите се зрелостници петима са отличени със званието “Лауреат”, а първа в списъка с най-висок успех е Гергана. Тя е работила по темата „Памет, устои и герои в поезията на Никола Вапцаров”.

„Постигнатата най-висока награда се счита за положен изпит по български език и литература във всички висши учебни заведения. Така мечтата на Гери да стане юрист е наполовина вече осъществена, каза Рунчева.

Това е втори пореден успех на Гергана. Миналата учебна година тя също достигна до националната надпревара и беше сред четиримата най-добри участници.

Пожелавам на упоритата, умна и последователна Гергана да следва поривите и мечтите си и да ги постига с лекота и удовлетвореност, добави Диана Рунчева.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>