В Търговище отбелязват Европейския ден на езиците

Търговищкото Първо СУ „Св.Седмочисленици“ отбеляза Европейския ден на езиците – 26 септември. Това е ден за насърчаване на езиковото обучение за младите хора.

От години една от най-елитните гимназии в града насърчава изучаването на чужди езици и популяризира културното и езиковото многообразие. За празника гимназистите от курса на Рени Стоименова написаха позитивни мисли на предпочитан от тях европейски език и ги разпространиха сред съучениците си.

Младшите посланици на Европейския парламент организираха различни забавни и развлекателни активности за началния курс – интерактивни езикови игри с пъзели и рисунки, кръстословици, викторини.

Всеки желаещ да участва в празника можеше да запише своето послание на голямо пано, поставено в европейското фоайе на училището. Организатори на събитието са младшите посланици на Европейския парламент с подкрепата на Европа директно – Шумен.

Снимки: Асен Чакъров

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>