В Попово основаха клон на „Традиция”

Попово е 38-ят град с клон на Национално дружество „Традиция".

На 13 юли на лобното място на Таньо войвода в местността Керчан баир при с. Априлово тържествено се основа Регионален клон – Попово към Национално дружество „Традиция“. Мястото за учредяването на клуба бе избрано неслучайно, тъй като той носи името на Таньо войвода – останал в Пантеона на безсмъртието.

Паметник на Таню Стоянов 

Поповският клуб с управител Румен Димитров е 38-ят клон на Национално дружество „Традиция“, който се присъединява към доброволната и родолюбива дейност на дружеството и ще даде своя принос за популяризиране и съхраняване на традициите, свързани с моралните и национални ценности, войнските ритуали, оръжието и военните символи.

Членският състав на Регионален клон „Таньо войвода“ наброява 8 поповски патриоти, обединени от желанието да се популяризира и поддържа жив българският дух и националното самосъзнание.

Облечени в автентични униформи, въоръжени със сила и родолюбие, местните родолюбци ще участват в пресъздаването на исторически моменти от българската история, организирани от дружеството.

Ставрофорен иконом Валентин Лазаров отслужи водосвет за здраве и извърши ритуал по освещаване на клубното знаме, след което членовете на Регионалния клон в Попово тържествено положиха клетва за преданост и дълг към мисията на дружеството. Целувайки знамето на Национално дружество „Традиция“ те с гордост и отдаденост заявиха, че ще пазят родовата и историческа памет.

За тържественото основаване на клуба пред паметника на войводата бяха председателят на Национално дружество „Традиция” – подполковник Огнян Маринов, секретарят на дружеството – Марияна Георгиева, представители на Национално дружество „Традиция” – клон Нова Загора и клон Сливен, кметът на община Попово – д-р Людмил Веселинов и председателят на Общински съвет – Попово – Георги Георгиев. В знак на признателност те поднесоха цветя на паметника на Таньо Стоянов.

Информация и снимки: Местен вестник

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>