Без цветя на първия учебен ден в двете гимназии в Търговище

Двете големи гимназии в Търговище застанаха зад каузата „Да помогнем на Християн” и приканиха родителите да не купуват цветя на учителите за първия учебен ден. Вместо това да направят парично дарение за лечението на 18-годишния Християн Христов, който се нуждае от изследвания на дебелото черво в клиника в Турция.

Инициативата подеха учителите от Второ СУ „Проф.Никола Маринов”, където момчето е ученик.

„Ако сте предвидили пари за цветя за учителите, дарете тези пари за Християн – това ще ни зарадва най-много. Всички ще запомним този първи учебен ден с доброто, което ще направим. Всички пари за цветя да бъдат пари за надежда! Да подарим надежда на Християн – да оздравее, да продължи да ни радва със своя талант, да осъществи мечтите си!“ се казва в апела им.

И десетки учители от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ подкрепиха призива за благотворителност вместо цветя за първия учебен ден. По инициатива на училищния патриотичен клуб „Млади възрожденци“ и с одобрението на ръководството, на входа на училището е поставена специална дарителска кутия.

Надеждата на преподавателите е, че на призива за помощ ще откликнат не само родители. В дарителската акция могат да се включат и всички желаещи като внесат пари в откритата банкова сметка на името на Християн Ганчев Христов:

Уникредит Булбанк

BG19 UNCR 70001523378617

BIC UNCRBGSF

 

 

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>