Безплатно пътешествие из Европа за младите

Ако сте на 18 години и искате да опознаете Европа, не пропускайте да кандидатствате до 16 май за безплатни билети за пътуване с влак.

От днес до 16 май всички 18-годишни младежи от държавите от Евросъюза могат да кандидатстват за безплатни билети за пътувания из Европа. Кампанията на Европейската комисия “Опознай Европейския съюз” се провежда за втора година и цели да насърчи младите хора да научат повече за останалите държави от общността и да стават посланици на Европа.

Ако сте родени между между 2 юли 2000 г. и 1 юли 2001 г. можете да кандидатствате за безплатни билети за влак по програмата “Опознай Европейския съюз”. Вие сами определяте коя държава ще посетите, като пътуването ви може да е минимум един ден и максимум 30 дни и трябва да е в периода между 1 август 2019 и 31 януари 2020 година.

Кандидатстването става на стана на сайта на Младежкия европейски портал. За да бъдете допуснати до селекцията, трябва да отговорите правилно на няколко въпроса, свързани с Европейския съюз.

Може да пътувате сами или в група от най-много пет души. Одобрените кандидати ще станат ясни през юни тази година.

Инициативата започна миналата година с бюджет 12 милиона евро. За тази година отделените средства са 16 милиона евро. Досега 30 000 младежи са получили безплатни билети. Идеята на Еврокомисията е младите хора да научават повече за европейското културно многообразие, да трупат европейски опит, да се срещат с връстниците и да стават посланиците на европейската идея и европейската идентичност.

С подкрепата на “Европа директно” – Шумен. Центърът е съфинансиран от Европейския съюз. Цялата отговорност за съдържанието на материала е на Европейски Информационен Център Europe Direct Шумен. При никакви обстоятелства съдържанието му не трябва да се приема за позиция на Европейския съюз.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>