На абитуриентите от Първо СУ ще им върви по вода

Пролетният дъжд не успя да помрачи настроението на абитуриентите от випуск 2019 от Първо СУ „Свети Седмочисленици”.  Лошото време попречи единствено на празничната програма, която премина в съкратен вариант. Все пак, зрелостниците бяха изпратени както подобава – с музика, настроение, поздравления и отличия.

Поздравителните слова се лееха по-интензивно от дъжда.

„Дванайсет години училищният звънеше за вас, определяше ритъма на училищния живот, отмерваше интервали на творчество и вдъхновение, на успехи и разочарования, на приятелство и любов, на споделени преживявания с любимите учители. Днес той бие за последен път.“– обърна се към зрелостниците директорът Севдалина Зафирова. „Поемете смело отговорността за вашето бъдеще, прегърнете красивите си стремежи, превърнете в приказна реалност мечтата за вашия бал, изживейте прекрасни мигове с любимите хора, които ви обичат и подкрепят, които превръщат в празник вашата крачка към зрелостта! На добър час!“

Снимка: София Филева

Снимка: София Филева

По време на церемонията беше връчен и призът „Най-достоен следовник на Светите Седмочисленици”. Той е в памет на Николай Димитров, възпитаник на Първо СУ. Връчва се за седма поредна година, като победителят, освен добър успех, трябва да демонстрира и нравствени качества.  Тазгодишният лауреат е Серай Фикри от 12 Б клас.

Снимка: София Филева

Снимка: София Филева

„Вярвам, че всеки от вас тръгва по пътя на живота с кълновете на положителното и прекрасното в душата си, и с волята и съзнанието да ги обгрижва и развива” – обърна се бащата на Николай Димитров към зрелостниците и ги поздрави с цитат от Достоевски: „Четете сериозни книги. Животът ще направи останалото. И още трябва да вярвате. Без това нищо няма да излезе.”

По традиция, повечето от зрелостниците на гимназията  се включиха в инициативата на Младежкия БЧК „Облечи усмивка и брой до 12“.  На церемонията те замениха изисканите костюми с тениски, като по този начин изразиха подкрепата си за деца в неравностойно положение. Момчетата и момичетата, както и учители, дариха средства и получиха тениски, с които дойдоха на събитието.

Снимка: София Филева

Снимка: София Филева

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>